Aclariments sobre la tria de matèries optatives de 4tESO

ATENCIÓ ALUMNAT i FAMÍLIES 4tESO:

 

Arran de les consultes que alguns/es de vosaltres ens heu fet arribar, publiquem a continuació una sèrie d’aclariments en forma de pregunta/resposta que confiem que puguen ajudar a resoldre cert nivell de confusió/errades en les instruccions que s’hagin pogut donar:

1. Quantes optatives he de triar?

Hi ha 3 franges establertes per a la tria d’optatives. En cada franja hi ha ofertades un mínim de 4 optatives i n’heu de senyalar 3 segons el nivell de preferència (indicant amb un nombre de 1 a 3 al costat de l’optativa en cada franja, essent 1 el valor de primera preferència, el 2 segona preferència i el 3 tercera preferència)

2. Quines optatives puc triar?

Si NO sou alumnat proposat per al treball en grup del Projecte Hort Ecològic, podeu triar qualsevol optativa (segons el vostre nivell de preferència) de qualsevol franja que no sigui cap de les optatives del projecte i que són les següents:

  • Franja 1: Ciències Naturals (codi 4CN)
  • Franja 2: Hort ecològic (codi 4TE3)
  • Franja 3: Disseny (codi 4Ev2)

Si sou alumnat proposat per al grup de treball del Projecte Hort Ecològic, se us assignaran d’ofici les optatives de cada franja anteriorment assenyalades. En cas de dubte sobre si heu estat proposats o no per al grup de treball del Projecte Hort Ecològic us podeu adreçar al Coordinador Pedagògic o al Coordinador ESO del centre.

3. Sí, però quines optatives podré cursar?

Cada alumne pot cursar un màxim de 3 optatives, una per franja d’oferta. Però és possible que no sempre pugui cursar la matèria optativa que ha triat en primera opció, ja que en el procés d’assignació cal prioritzar les demandes i limitar el nombre d’alumnes que poden ser assignats a una matèria per mantenir un nombre màxim de 20 alumnes. Per tant les optatives concretes que hom pot cursar estan en funció de la pròpia demanda que l’alumnat realitza.

4. I si sóc un alumne que sol·licitarà convalidació per estudis musicals reconeguts què he de fer?

L’alumnat que cursa estudis reglats de música en escoles de música reconegudes o conservatoris de música oficials poden acollir-se a la petició de convalidació de la matèria de Música de l’ESO i la corresponent reducció lectiva.

En el cas de 4t d’ESO l’alumnat que preveu fer la sol·licitud de convalidació de Música, haurà d’indicar en quina de les TRES franges (només cal posar CONVALIDAR al costat de la franja 1,2, o 3 en la qual es vol convalidar) de matèries optatives voldrà fer efectiva aquesta convalidació un cop s’hagi reconegut mitjançant la corresponent resolució administrativa.

Malgrat l’alumnat faci petició de convalidació, igualment ha de realitzar tria d’optatives en la franja seleccionada ja que mentre no tingui reconeguda la convalidació ha d’assistir obligatòriament a la matèria optativa que se li hagi assignat en aquella franja.

5. Però i si vull Música com a optativa què faig?

Si el que es vol vol és cursar la matèria optativa de Música a 4tESO llavors cal triar aquesta matèria almenys en primera preferència a la franja 1.

6. D’acord, ja he lliurat el document de tria d’optatives, o m’he errat, i ara vull fer una modificació, com ho faig?

En cas que ja hagueu lliurat el document de tria de matèries optatives de 4t, o bé us hagueu errat i en vulgueu un de nou, només cal que us adreceu a la secretaria o al vostre tutor/a de grup explicant què ha passat per tal que us en proporcionen un de nou. Disposeu fins al dilluns dia 8 a les 9h del matí per procedir a lliurar el document de tria d’optatives.

Per qualsevol altre dubte dirigiu-vos directament al Cap d’Estudis del centre.

Marià Cano Santos

Prefectura d’Estudis Institut Sòl-de-Riu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>