Llegim a l’aula!

 

Des de fa 3 cursos acadèmics, l’Institut Sòl-de-Riu ve participant en el Pla d’Impuls a la Lectura del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Durant els cursos previs s’han desenvolupat diferents activitats d’ensenyament-aprenentatge, seguiment, avaluació i formació tan a nivell d’alumnat com de professorat relacionades amb la promoció de lectura com a estratègia per a l’èxit escolar. Ara, fruit d’aquest procés de millora a nivell de centre, iniciem l’activitat Llegim a l’aula! de promoció de lectura adreçada a l’alumnat d’ESO i amb diferents propòsits:

  1. Gaudir de la lectura
  2. Millorar la comprensió lectora
  3. Apropar a l’alumnat textos periodístics d’informació general
  4. Crear i consolidar en l’alumnat l’hàbit lector

Cada setmana, en cadascun dels cursos de l’ESO, una matèria dedicarà un quart d’hora del seu temps lectiu a la lectura d’un text de fonts periodístiques (preferiblement d’actualitat i de temàtica diversa). Les matèries s’aniran alternant en la tria del text i la realització de l’activitat fins cobrir tots els àmbits del currículum. La lectura es realitzarà individualment en silenci o en veu alta a nivell grupal, segons criteri del professor/a responsable de l’activitat. A continuació de la lectura s’obrirà un torn de debat, comentari i anàlisi de les principals idees contingudes en el text. L’activitat de lectura no serà avaluable en el ítems de la matèria que la realitze, ja que en els primers estadis es tracta fonamentalment de promoure el gust per la lectura i d’observar el nivell de comprensió i participació de l’alumnat. Per facilitar l’accés i la difusió dels textos de lectura, se seleccionaran fonts digitals disponibles via internet i seran publicades en aquest apartat sota notícies amb l’etiqueta llegim.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>