El projecte, Alcanar, un poble, una gent a l’Escola Joan Baptista Serra

Captura       Captura2

 Col·laboració Secundària i Primària

El curs passat els alumnes de 3r d’ESO de l’ Institut Sòl-de-riu, sota la supervisió de la professora d’anglès i les professores de català, van exposar el seu projecte ”Alcanar, un poble, una gent” a la biblioteca Trinitari Fabregat, aprofitant la festivitat de Sant Jordi. Un dels assistents a la presentació d’aquesta exposició va ser el director de l’escola, al qual, la directora de l’Institut i la Regidora d’Ensenyament van brindar la possibilitat de portar l’exposició al nostre centre perquè el pugéssim visualitzar més detingudament. Joan ens va traslladar la proposta al professorat i vam trobar interessant adaptar, als nostres nivells, un treball d’antics alumnes i enriquir, així, el nostre alumnat actual.

Ara ja tenim l’exposició a l’entrada de l’escola Joan Baptista Serra i cada cicle li podrà treure el profit pedagògic, que consideri oportú, després de passar a visitar-la.
De manera especial, l’alumnat de cicle superior tenim previst aprofitar la descripció dels personatges. A nivell de 5è triaran un autor, per parelles, i ompliran la informació del seu autor per acabar fent un punt de llibre. A nivell de 6è s’utilitzarà l’exposició, a català, dins del projecte interdisciplinari “El llegat dels nostres avantpassats” i, a anglès, per iniciar la construcció gramatical del passat i fer unes petites recerques, en grup, que serviran per elaborar algun cartell sota el títol “Some forefathers of Alcanar”. Pot ser que ens animarem, també, a fer algun vídeo per al bloc de l’escola.

Que els més petits del nostre poble puguin veure, apreciar i treure benefici de les tasques dels “grans de l’insti” és un valor que no té preu perquè aviat, abans del que sembla, els “grans” seran ells i tant de bo se’n recorden que compartir els coneixements ens fa ser millors! Igualment penso que pot pujar l’autoestima del nostre jovent de secundària al comprovar que la seua feina és estimada, és motiu d’estudi i no cau en l’oblit.

Per acabar, fer menció a l’interès de la regidora d’ensenyament que ha facilitat la col•locació de l’exposició a l’escola i donar gràcies a tots els que, amb iniciatives com aquesta, fan possible estrènyer lligams entre tota la comunitat educativa.

Ana Cano Santos Mestra d’anglès de cicle superior a l’escola Joan Baptista Serra.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>