Agustí Bel parla de la posició d’Alcanar en la Guerra de Successió

xarrada bel 00

xarrada bel 01

xarrada bel 02

Agustí Bel parla de la posició d’Alcanar en la Guerra de Successió

El 30 de gener de 2015, Agustí Bel Beltran pronunciava una conferència amb el títol “Alcanar contra Catalunya”.

Va ser presentat per la directora, Carme Caballé Llopis. La Coral de l’Institut Sòl de Riu i l’alumnat present van interpretar la peça “1714”, dirigits pel professor Gerard Ramon Cañellas.

S’ha d’agrair l’esforç i la qualitat de la investigació duta a terme per Agustí Bel Beltran. Una investigació que, sense dubtes, li ha ocupat moltes hores. A l’audiència li podia resultar difícil assimilar tants de fets, tants de detalls, tants de noms, tantes xifres,…

A esta pàgina podreu descarregar-vos el llibre d’actes del III Congrés d’Història d’Alcanar on hi figura la ponència que, en el seu dia, va realitzar sobre el tema objecte de la xarrada:
http://congreshistoriaalcanar.blogspot.com.es/2011/05/llibre-dactes-del-iii-congres-dhistoria.html

Amb un estil literari agradós i entretingut, l’autor ens fa la relació de fets històrics com si hagués estat testimoni directe d’aquelles situacions.

Al vídeo que hem pujat al Youtube podreu escoltar la presentació, part de les conclusions d’Agustí Bel i la interpretació de la peça “1714” interpretada per la Coral de l’Institut Sòl de Riu, dirigida pel professor Gerard Ramon Cañellas. Van ser moments d’emoció.

El més destacable és que Agustí Bel proposà algunes línies d’investigació per a futurs i possibles treballs de recerca a l’entorn del tema. Agustí Bel, com ha estat habitual en ell, ajudarà els autors o autores d’estos treballs a recórrer a les fonts adequades. Repetim, són molts els treballs que han comptat, des de diferents perspectives, amb la col·laboració del preeminent autor canareu.

No volem acabar estes paraules sense agrair-li la destacable labor cultural que desenvolupa al voltant d’Alcanar i el seu jovent.

Minutatge del vídeo:
Presentació fins 4′ 58″

Part de les conclusions fins 16′
Interpretació de la Coral fins el final

http://youtu.be/SFC-QHkEBTE

Autor de la nota:
Tomàs Camacho Molina /Biblioteca Institut sòl de Riu

Fotos: Publicades per Marià Cano, al Grup de l’Institut Sòl de Riu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>