Xerrada sobre Química, investigació forense i dòping en l’esport

104_1087 104_1088

 

El passat divendres  13 de febrer, el doctor enginyer químic  , Laureà Jimenez,  va impartir una conferència adreçada  als alumnes de primer de batxillerat (tots) i de segon de batxillerat Científic-Tècnic, dintre del cicle de conferències que imparteix la Universitat Rovira i Virgili al nostre centre.

La xerrada, tractava d’aspectes de l’anàlisi química en camps tan actuals com la recerca forense i l’esport professional.

De fet,  va ser una xerrada interessant, plena d’anècdotes històriques, es van tractar tant les aplicacions de les tecnologies analítiques , com  la forma en què la legislació ha avançat en funció dels descobriments de la química, la  física i la bioquímica.

A la segona part, més centrada en el dòping i l’ esport, es van presentar les últimes tècniques , com la espectrografia de raigs X i cromatografies de massa, que permeten reconèixer substàncies químiques que poden augmentar la potència, la capacitat o la resistència d’ un esportista.

Al llarg de la xerrada, el alumnat va participar activament, mostrant  interès pels temes que es van tractar.

Fernando Juan Boix, Professor de Biologia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>