Dia Mundial de la Poesia 2015. Taller de poesia impartit per Tomàs Camacho

poesia2 popesia4

 

 

El 19 de març de 2015, entre les 16,30 i les 18,30 h., ens proposàvem celebrar, a l’Institut Sòl de Riu, el Dia Mundial de la Poesia.

L’activitat va ser plantejada des de la Biblioteca Pública Trinitari Fabregat d’Alcanar; i la del centre, a la Comissió de Lectura i el Departament de Llengües; en un intent de realitzar activitats coordinades a l’Escola Joan Bta. Serra. Oberta, en el cas de l’institut, al públic en general.

Es proposava la realització d’un Taller de poesia basant-se en la forma d’origen japonès, anomenada haiku.

Es va utilitzar un PPS explicatiu de què és un haiku i diferents exemples, per a passar a la part pràctica, fer-ne alguns utilitzant una plantilla amb l’esquema sil·làbic i versal i afegint una paraula nuclear, a partir de la qual construíem una frase que es convertia en l’eix central del poema.

Vam aconseguir fer-ne uns quants i vam xalar de valent.

Seguidament vam procedir a explicar la nostra participació a Poemes per un món millor i Eslògans per a un món millor, que organitza l’entitat Poesia en Acció. Vam explicar que la participació del centre s’anomena Certamen de recitació Poètica Elena Monroig Ferreres i a la Mostra Oberta de Poesia a Alcanar, complixen les dos convocatòries la seua 6a edició. Vam mostrar els treballs de diversos cursos, que després vam traslladar a la Biblioteca Pública Trinitari Fabregat, per a contribuir a l’ambientació de la Biblioteca per al dia 21 de març de 2015 (Dia Mundial de la Poesia). El centre selecciona 10 poemes (d’un màxim de 10 versos) i 10 eslògans (En format A4 i un pes digital no superior als 300 ppi). Els poemes seleccionats s’envien a Poesia en Acció, i l’entitat selecciona els que sortiran editats en un llibre (vam mostrar-ne alguns exemplars), els beneficis del qual s’invertixen en una causa solidària. A l’edició d’enguany estem en procés de participació que acabarà dos setmanes ans de Sant Jordi. Podeu veure els poemes i eslògans seleccionats el curs passat: http://bibliotecaiesalcanar.blogspot.com.es/2014/04/sant-jordi-2014-linstitut-sol-de-riu.html

Per acabar, comentar que en el transcurs del Taller vam llegir alguns dels 10 sonets de Shakespeare que estem preparant per a la Roda de Teatre Infantil i Juvenil que organitza el CRP Montsià i es farà a Masdenverge el proper més d’abril.

Des d’estes línies volem agrair l’equip directiu per la seua acceptació de la proposta, l’alumnat que va assistir-hi i, molt especialment, a les persones externes al centre que van assistir-hi. Tot i que no va ser un grup molt nombrós penso que el clima que es va crear va ser força dinàmic i participatiu.

 Tomàs Camacho, professor de Llengua Castellana i Coordinador de la Biblioteca de l’Institut Sòl-de-Riu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>