Xerrada, Enginyeria ve d’enginy o com ser solucionador de problemes

 

1    Captura2

 

Dilluns, dia 2 de març, hem comptat al nostre centre amb la presència d’Azael Fabregat i Josep Font,  Doctors en Química per la Universitat de Barcelona  i professors del Departament enginyeria Química de la URV. Tots dos han participat en múltiples projectes i han publicat infinitat d’articles. A més, Azael Fabregat és el Director del Campus Terres de l’Ebre de la URV. Aquests professors ja havien estat al nostre centre per fer-nos xerrades en un parell d’ocasions i periòdicament els demanem que vinguen per la didàctica manera en què porten a terme les seues exposicions, fent que l’alumnat aprengue, estigue atent i gaudisque amb la informació que reben.

A la conferència que ens han ofert ha assistit l’alumnat de Ciències i Tecnologia de 1r i 2n de Batxillerat i part de l’alumnat de 4t d’ESO (G4 de Matemàtiques).

Els continguts de la xerrada s’han centrat a mostrar a l’alumnat, amb una gran diversitat d’exemples, la gran importància que l’Enginyeria té en el segle XXI i la que ha anat tenint al llarg de tot el segle XX.  Han explicat les diferències entre Ciència, Tecnologia i Enginyeria, i els han parlat dels motius que fan que els estudis universitaris en general, els  de Ciències en particular  i, més concretament, els d’Enginyeria siguen una bona aposta per al seu futur proper, tant quant als índex d’atur, com per la gran diversitat de situacions en què es necessitaran enginyers o “solucionadors de problemes”, situacions sobretot relacionades amb els camps de la salut, l’energia, l’alimentació i el medi ambient.

Anna Valle Martí, professora de Química i Cap del Departament de Ciències de l’Institut Sòl-de-Riu  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>