Xerrades de La Marató de TV3

IMG_5880 IMG_5876

 

Els dies 4 i 6 de novembre van tenir lloc al nostre centre les xerrades de sensibilització de la Marató de TV3 que se celebrarà el proper 13 de desembre i que enguany va destinada a la diabetis i a l’obesitat.

Durant les xerrades, un professional de la salut va recordar que una de quatre persones de la nostra societat tenen diabetis o obesitat, la meitat de les quals no ho saben. Tot seguit, es va projectar un vídeo divulgatiu, que combina les explicacions dels metges endocrinòlegs Marta Ramon i Manel Puig, amb el testimoni directe de diversos afectats per la diabetis o l’obesitat, molts d’ells adolescents.

A continuació, amb l’ajuda d’una presentació en PowerPoint, el ponent va completar la informació sobre aquestes malalties metabòliques, incidint en aspectes com la distinció entre els diferents tipus de diabetis (la tipus 1, que es diagnostica sobretot a gent jove; la tipus 2, que afecta sobretot adults i persones grans; i la diabetis gestacional), els tractaments que han de seguir les persones diabètiques, i les complicacions que es deriven del fet de tenir obesitat.

Finalment, els alumnes van tenir l’oportunitat de fer preguntes i aclarir dubtes sobre aquestes malalties. 12195007_839725906145724_2517299497866422006_o

http://blogs.ccma.cat/marato.php?catid=2908

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>