Creaverd , Projecte Hort Ecològic 2015/16

Durant aquest curs 2015/16 els alumnes de 4t d’ESO que participen en el projecte de l’Hort Ecològic han dissenyat el seu propi logotip i li han donat el nom de Creaverd.logo creaverd

En aquest projecte els alumnes aprenen de manera didàctica en què consisteix l’agricultura ecològica així com a treballar en equip i a organitzar-se com a petita empresa cooperativa, donant, d’aquesta manera, sortida als productes que conreen a l’hort.

El projecte d’ aquest curs continua amb la mateixa metodologia que els curs passat pel que fa a les matèries optatives,  i té per objectius fomentar el treball cooperatiu, responsable i interdisciplinari, així com conscienciar sobre el respecte al medi ambient, aprofundir en la cultura de la sostenibilitat i  de la terra.

La base del treball gira al voltant del conreu de l hort i del jardí , l’ecologia i el reciclatge. És per això que la nostra collita és ecològica, sense cap tractament químic.

En un primer moment s ’ha parcel·lat  i preparat la terra per al conreu, s’ han seleccionat verdures i hortalisses de temporada per a la posterior comercialització i venda. L’ alumnat participa activament de tot el procés, adobant la terra, plantant, regant … així com de la posterior comercialització. Per tal de fer aquesta comercialització, el grup s’organitza les tasques, per  fer les previsions de comandes i collir allò que realment està venut. Cada alumne/a s’encarrega de la seva , com veure les comandes per a indicar la grup que cull la quantitat de varietats exactes a collir, el seguiment de les vendes i el cobrament etc. Aquesta temporada s’han plantat cebes, enciams de diferents tipus, escaroles, cols i col-flor.

També cal dir que un altre apartat   del projecte està dedicat a la jardineria i al disseny floral. Cada setmana una parella d’alumnes es responsabilitza de realitzar arranjaments  florals amb materials del centre reciclats, per tal de guarnir-lo. Per Nadal es van fer tots els arranjaments del centre dins del Pessebre,  incloent el de la sala de professors. Un cop passat el Nadal hem retornat al disseny floral setmanal i hem aprofitat llaunes de cafè com a jardineres, part de la poda dels arbres del pati i les plantes reciclades dels arranjaments de Nadal, per tal de crear-ne de nous per la Sala de professors.

El saló d’actes, és també un dels nostres centres d’interès, quan es celebren conferències o actes de diferents tipologies. Ens fem càrrec de la decoració, que enguany hem estrenat, i de la decoració floral. Per la qual cosa vàrem construir unes jardineres adaptades per a la capçalera de la taula de conferenciants.

 

Pilar Salvador, professora de Disseny

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>