Comunicat sobre la mobilització d’estudiants del 3 de març 2016.

 

Benvolgudes mares i benvolguts pares,

organitzacions d’estudiants han convocat una mobilització, per al dia 3 març de 2016, per protestar contra el nou decret d’organització curricular dels ensenyaments universitaris (anomenat 3+2) i per aturar unes mesures legislatives que continuen atacant l’ensenyament públic.

En el nostre centre la regulació de la no assistència a classe, que prescriu el decret 102/2010 d’autonomia de centres, queda especificada clarament a través dels articles 210 a 212 corresponents al Títol VII de les NOFC (Normes d’Organització i Funcionament de Centre) aprovades pel Consell Escolar.

L’alumnat de 3r i 4t d’ESO, així com el de Batxillerat i Cicles Formatius, té reconegut per llei el dret de reunió i que la no assistència a classe no tingue la consideració de falta davant convocatòries com aquesta. Tanmateix, l’alumnat ha d’haver pres la decisió col·lectivament en una reunió i, alhora, comunicar-la per escrit a la direcció del centre.

En virtut del que disposen els articles esmentats, pertoca al centre desenvolupar normativament les situacions d’inassistència col·lectiva a classe per part dels alumnes i als pares i mares o tutors legals autoritzar o no la inassistència dels seus fills i filles a les aules.

Així doncs, és molt important que les famílies valoren adequadament la conveniència o no de signar aquesta autorització als seus fills i filles, assumint de forma responsable les conseqüències d’interferència en el calendari lectiu del centre que pugui representar la no assistència de l’alumnat.

El centre estarà obert, respectant els horaris habituals, per a tot l’alumnat que decideixi assistir a classe. Així mateix, el servei de transport escolar funcionarà amb normalitat per a tot l’alumnat que no participarà en aquesta convocatòria. Si decideixen adherir-se a la convocatòria de mobilització, s’ha lliurat un full d’autorització a l’alumnat que han d’emplenar les famílies i lliurar a la secretaria del centre fins a les 13.00h del dia 2 de març de 2016.

Direcció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>