Resum de la sessió de treball amb Boris Mir

 

Dijous 25/02/2016 el nostre centre va organitzar una sessió de treball amb Boris Mir a la Biblioteca Trinitari Fabregat. La xerrada d’en Boris va centrar-se en la necessitat de realitzar un enfocament diferent a l’organització del currículum i dels centres educatius actuals en la línia dels resultats coneguts en recerca pedagògica. Propòsit, innovació i canvi educatiu varen ser doncs  conceptes sobre els quals reflexionar entre els assistents amb una sèrie de qüestions clau com:

  • Innovar en educació? és una necessitat o un repte?
  • Quin és el propòsit de l’educació?
  • Com ensenyem? com aprenem?
  • Quins són els mitjans per a l’aprenentatge?
  • Quines certeses tenim sobre els aprenentatges?

, essent aquesta darrera pregunta el detonant per presentar una sèrie de fets pedagògics ben contrastats per la investigació educativa ,com ara:

  1. L’aprenent ha d’estar al centre del procés educatiu
  2. L’aprenentatge és de naturalesa social
  3. Les emocions són part integral dels aprenentatges
  4. Les diferències individuals han de ser acceptades
  5. L’esforç amb sentit és clau per a l’aprenentatge
  6. L’avaluació formativa ha de regular l’aprenentatge
  7. L’aprenentatge ha de construir connexions entre els coneixements

També es van explicar exemples de mesures organitzatives per afavorir el canvi que s’estan duent a terme en diferents instituts i escoles de Catalunya. Així mateix els assistents varen poder traslladar preguntes concretes al ponent sobre aspectes diversos com avaluació, organització, formació, espais, treball per projectes, atenció a la diversitat…etc.

I finalment, durant la presentació que va emprar en Boris Mir es va fer referència a determinats documents de referència a nivell internacional que posem a disposició de tothom:

En resum una sessió de 2h de durada, molt profitosa, que es va fer curta per a la cinquantena d’assistents d’arreu del territori i que va servir per repassar l’estat de la qüestió sobre la innovació i els moviments de canvi educatiu que actualment s’estan desenvolupant a Catalunya. Agraïm novament la disposició de Boris Mir per visitar-nos a Alcanar i confiem puguem col·laborar en més ocasions!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>