Del Fem Matemàtiques a les proves Cangur 2016

El passat dia 30 de març un equip d’alumnat d’Alcanar de 6è de Primària i de 1r i 2nESO va participar en la fase territorial de Tarragona de l’edició 2016 del Fem Matemàtiques (http://fm.feemcat.org/?cat=7). Els escolars es van classificar per a la fase territorial després que els seus treballs fossin seleccionats entre els diferents centres participants a la primera fase.

La jornada es va desenvolupar a Valls amb més de 200 alumnes i va tenir un tarannà lúdic al voltant del treball en resolució de problemes. Els alumnes van realitzar tres proves: una ràpida, una de camp i una de caràcter individual (decisiva per a la classificació a nivell nacional).

CezsU_OW8AAjKzH

I avui dia 7 d’abril, un equip de 59 alumnes de 1r, 2n, 3r, 4t d’ESO i 1r i 2n de Batxillerat del nostre centre ha participat en les proves Cangur 2016 convocades a Catalunya per la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM).

Les proves Cangur s’organitzen per l’associació internacional Le Kangourou sans frontières (KSF). La SCM pertany a aquesta associació com a entitat nacional, i participa en l’organització de les proves des del 1996. Per fer-se una idea de la magnitud d’aquesta gran festa de les matemàtiques, comentar que aquest curs, només a Catalunya, hi ha implicats més de 95.000 escolars i més de 1.000 centres públics del Departament d’Ensenyament .

Cfbi7HkW8AM47TY

Aquesta associació, de caràcter internacional, reuneix personalitats del món matemàtic de nombrosos països. Té com a objectiu difondre la cultura matemàtica per tots els mitjans al seu abast i, en particular, per l’organització d’un joc-concurs anual que es desenvoluparà el mateix dia en totes les nacions participants. L’objectiu d’aquesta iniciativa és estimular i motivar tants alumnes com sigui possible i contribuir a la popularització de les matemàtiques entre els joves. Es recolza en una participació massiva en un esdeveniment científic i assegura una àmplia base popular a aquesta activitat. El concurs vol atreure el màxim nombre de participants sense cap objectiu de selecció nacional ni de comparació entre països.

Més enllà de resultats, des d’aquí volem felicitar als representants del nostre poble per l’esforç i l’ànim de participació i als seus professors per gaudir del treball en matemàtiques. Estem orgullosos de vosaltres!

CfbOAzbW4AAOqV7

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>