L’Institut Sòl-de-Riu a la 1ª Mostra de Robòtica Educativa a Terres de l’Ebre (ROBOTEBRE)

Dimecres, 18 de maig de 2016, mentre a Alcanar celebràvem les festes Maig, 11 alumnes del nostre centre ens van representar a la 1a Mostra de Robòtica Educativa  a Terres de l’Ebre (ROBOTEBRE).  Les joves promeses de la robòtica són: Alex Badeanu, Madalin Farcas, Ivan Subirats, Ian Chillida, Ferran Barrera, Xavier Reverté, Mohamed Hakmaoui, Marc Fibla, Oriol Gasparín, Edgar Fabregat i Jordi Ramos.

Els diferents ginys presentats van ser:

  • “FIREBOX”, una original paperera comandada pel mòbil. Segons paraules dels seus creadors: “Quan tens la necessitat de llençar un paper i no tens ganes d’aixecar-te, mitjançant el telèfon mòbil fas que ella vingui a buscar el paper”. Tot i la senzillesa del disseny, darrera hi ha vàries hores de treball: construcció del mecanisme, programació de la controladora, creació i programació de l’APP, etc.
  • “PARC-CAR”, es tracta de l’automatització d’un pàrquing. Cadascuna de les places de pàrquing informen al possibles usuaris de si estan lliures o no. A més, com que la capacitat del parquing és de 8 places, la barrera només s’obre si hi resten places lliures.
  • “CRUÏLLA”, es tracta del control d’un semàfor de vianants d’un carrer secundari.

La mostra es va realitzar al CRP del Baix Ebre, edifici Betània. Es van reunir uns 11 centres expositors amb uns 40 projectes de les Terres de l’Ebre. El nombre d’alumnes assistents girava al voltant d’uns 250. A més de mostra de projectes també es van realitzar diferents tallers, com Impressores 3D, Realitat Virtual, Realitat Augmentada, etc .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>