Educar en temps de facebook

Crònica de la lliçó inaugural 2016-17

El passat dijous 6 d’octubre es va realitzar la lliçó inaugural del curs 2016-17 a càrrec del comunicador Vicent Partal. Des d’aquí volem agrair públicament el seu gest i el seu interès per atendre la nostra invitació. Sempre és un plaer i motiu d’orgull que persones de rellevància pública visiten el nostre centre i ens mostren el seu reconeixement per la feina educativa que desenvolupem amb el jovent.

La lliçó inaugural, amb doble títol, “TOT ALLÒ QUE NO VEIEU QUAN FEU SERVIR EL MÒBIL” i “EDUCAR EN TEMPS DE FACEBOOK”, va exposar els reptes tecnològics, culturals, socials i econòmics que haurà d’afrontar aquesta nova generació digital nascuda després de l’aparició d’Internet. Amb un estil amè i desenfadat, en Vicent Partal es va posar ràpidament al a butxaca a l’auditori d’alumnat de 4tESO i post-obligatori. Al llarg de la conferència vàrem podem escoltar algunes de les seves reflexions en veu alta que obren debats molt interessants com ara:

  • “Sense centre no hi ha poder”
  • “la privacitat serà un luxe”
  • “ens podem creure tot el que veiem?”
  • “com educarem en un món tant complex? què és el més important educant?”
  • “només enfortint la cultura i la personalitat pròpia, serà possible no ser manipulat a les xarxes”
  • “el més rellevant no és tenir informació, sinó saber connectar informació”
  • “la revolució digital té problemes, molts seriosos, n’hem de ser conscients.A favor només tenim saber i saber connectar”
  • “gaudiu de la cultura, només sumant cultura i educació ens podrem afrontar als reptes digitals”

Agrair també la participació de l’alumnat de la Coral Sòl-de-Riu, així com de l’acompanyament musical del conjunt instrumental i dels components del projecte d’Hort Ecològic del centre. I finalment, per tots aquells, que per un o altre motiu no vareu poder assistir a la lliçó inaugural compartim amb tots vosaltres els texts emprats i el vídeo de la sessió a càrrec de Canal56.

Parlament de benvinguda per part de la nostra directora Carme Caballer:

Presentació de diapositives emprada per Vicent Partal:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>