Taller de Trastorns Alimentaris

 

 

El passat dijous 15 de desembre l’alumnat de 3r d’ESO A i 3r d’ESO B van poder gaudir d’un Taller sobre Trastorns Alimentaris portat a terme per Mónica Fernández, psicòloga de la Fundació Imatge i Autoestima (www.f-ima.org) i l’Associació contra l’anorèxia i la bulímia (www.acab.org i consulta@acab.org), entitats relacionades amb la coneguda adolescents.cat. Els tallers han estat organitzats des de l’Oficina Jove Montsià, del Consell Comarcal del Montsià, que ha iniciat el projecte «Fes-ho per tu», que engloba un seguit d’accions educatives per sensibilitzar als i les joves davant de qualsevol conducta de risc. També hem comptat amb la col·laboracio del Punt Juvenil d’Alcanar. Properament, l’alumnat de 3r C també podrà gaudir-ne.

Durant dues hores per a cada grup, Mónica els va fer reflexionar sobre l’autostima i com aquesta es veu massa influenciada per factors externs que res tenen a veure amb el que realment considerem important, com les modes i les propagandes. Els va fer adonar-se’n que tots tenim capacitats i habilitats positives i que, si ho preguntem a una altra persona, segur que ens en sap dir unes quantes. Només hem de voler fer una valoració positiva de la nostra persona.
Per intentar despertar el sentit crític front als mitjans de comunicació, els va passar imatges de models abans i després de passar pel photoshop.
Per últim, van estar comentant els aspectes més importants d’una dieta saludable en la nostra societat i algunes creences falses al respecte.
Aquí teniu un recull de fotografies del taller de 3r A.
Anna Valle, Cap del Departament de Ciènces de l’Institut Sòl-de-Riu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>