Dia Escolar de la NO Violència i la Pau

 

El proper dilluns dia 30 de gener es celebra el Dia Escolar de la No violència i la Pau. A l’institut Sòl-de-Riu, l’alumnat hi està reflexionant i treballant des de diferents matèries. Podem definir la PAU en negatiu, indicant allò que no és: la pau no és guerra, no és violència, no és agressió, no és maltractament,…
L’objectiu, però, és repensar el concepte en positiu, verbalitzar allò que SÍ que és la PAU i concretar-ho en petites accions quotidianes que milloren la convivència en el centre escolar i en el nostre entorn.
L’alumnat hi ha posat ganes i, poc a poc, anem omplint el nostre ARBRE DE LA PAU, un arbre que té com a branques valors morals potents: EMPATIA, RESPECTE, SOLIDARITAT, AMISTAT,… d’allí sorgeixen fruits, que són accions insignificants del dia a dia del centre, però que generen bon clima, companyonia, convivència cívica, tranquil·litat, i així es construeix la PAU.
Hem deixat un racó per a les accions que no ens agraden, que hem de canviar… També cal conscienciar-nos del perill de l’assetjament escolar, per això hem posat el telèfon contra l’assetjament escolar ben gran: 900 018 018. Des de que va començar a funcionar el passat 1 de novembre de 2016 ha rebut més de 5.500 trucades arreu de l’estat.
Dilluns a l’hora de l’esbarjo farem la lectura del Manifest DENIP.

 

Joana Subirats Àlvarez
Professora de Filosofia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>