Participació en les proves Matemàtiques Cangur 2017

 

Aquest matí de 9h30 a 11h, 67 xiquets i xiquetes del nostre centre dels nivells educatius d’ESO i Batxillerat han realitzat les proves Cangur 2017.

Les proves Cangur (altrament dites International Mathematical Kangaroo o bé Kangourou sans frontières) són un concurs pre-universitari de matemàtiques que s’organitza en més de 30 països, amb l’objectiu d’acostar les matemàtiques als més joves i intentar despertar el seu interès. La competició es porta a terme anualment el mes de març.  A Catalunya són organitzades per la Societat Catalana de Matemàtiques i la primera edició es realitzà l’any 1996 amb 1.000 alumnes i 100 escoles . Aquest curs 2016-17 han participat més de 100.000 alumnes de les etapes de primària i secundària.

Les proves, tot i ser de dificultat considerable i competitives, es fan un ambient de participació, motivació i estímul per al desenvolupament del pensament matemàtic entre l’alumnat. Aquest curs hem fet les proves al nostre propi centre, i amb motiu de la realització de les proves i la celebració del Pi Day també hem realitzat un dibuix de commemoració de l’efemèride en forma de petit homenatge al gran matemàtic hindú Srinivasa Ramanujan. En resum, hem viscut una gran jornada matemàtica!

cangur1

Claudio Cosín SyllaCap de Departament de Matemàtiques

Encara no hi ha comentaris.

Deixa un comentari