Sortida a la Factoria SEAT

 

Els alumnes de Tecnologia Industrial de Batxillerat i els de Cicle Formatiu d’Instal·lacions i Manteniment Electromecànic de l’Institut Sòl de Riu d’Alcanar van visitar les instal·lacions de la factoria SEAT de Martorell el dia 4 de maig de 2017.

En la visita els alumnes i professors van poder veure de primera mà part del procés de fabricació d’alguns models del grup Audi-Volskwagen. Un representant de l’empresa va guiar i explicar tot aquest procés des de que un client compra un model de cotxe fins que aquest es lliura claus en mà.

En primer lloc, vam poder veure la secció de la factoria on s’inicia la construcció del cotxe on es realitzen les diferents soldadures i proves de qualitat de les peces estructurals dels vehicles. En el nostre cas vam veure els diferents processos de soldadura i muntatge del nou model del SEAT León. En aquesta secció, vam poder observar com treballaven els robots i com es realitzaven els controls i manteniment d’aquests. Fins i tot, vam poder veure una nova innovació de control robotitzat en 3D que està en fase d’homologació i integració en el procés de fabricació.

En segon lloc, vam visitar la secció de la factoria on es realitza el muntatge d’elements i acabat final dels vehicles. Més concretament vàrem poder veure com es finalitza l’acabat de l’Audi Q3 i com es realitzen totes les accions en aquesta secció ja sigui de control de qualitat, de subministrament de peces als operaris, de l’aplicació de l’ergonomia en les operacions de treball més manuals i les parts més robotitzades.

Finalment, vam acabar la visita del recorregut i vam veure les noves instal·lacions del nou Centre de Formació de Martorell fruit d’un conveni SEAT amb la Generalitat de Catalunya que entrarà en funcionament properament.

Carlos Salvadó, professor de Tecnologia

Encara no hi ha comentaris.

Deixa un comentari