Parlament graduació 2n de Batxillerat: Carme Navarro

Bona nit a tothom,

Ahir quasi a la mateixa hora ens trobàvem en un altre punt del poble gaudint i celebrant la graduació de companys i companyes vostres. Uns companys que just han acabat  l’ESO.
La propera setmana celebrarem la graduació d’uns altres alumnes, els de 6è. (Que xicotets que són, no?, recordeu l’últim dia de cole a l’altra part de carrer??)
Estem a final de curs i es pot entendre normal, però darrera d’aquestes celebracions hi ha molt més. Totes elles representen el final d’un cicle, i algo encara més important, l’inici d’un altre amb més espectatives, més objectius, més compromís.

Cada celebració comporta un pas més en el llarg camí de l’aprenentatge.
Esteu en una situació privilegiada, amb tot un seguit d’oportunitats al vostre davant, només us cal obrir els ulls i decidir què voleu i com ho voleu, i arromangat-vos tant com faci falta per arribar als objectius marcats. Objectius vostres, esforç vostre, anhels vostres, decisió vostra.
Podeu avançar ràpidament, podeu pegar la volta per la lluna, o us podeu perdre pel camí… I sabeu de quí dependrà??? Només de vosaltres.
Escola, família, ajuntament intentem posar al vostre abast els mitjans necessaris per convertir-vos en ciutadans i ciutadanes compromesos, homes i dones que dignament decideixen, decideixen allò que més els agrada, que més els interessa, que més els satisfà o que més els omple. Cadascú de vosaltres representeu un tot en el futur pròxim, cadascú de vosaltres aportareu els coneixements que heu anat i anireu assolint, i tindreu l’oportunitat de contribuir en la construcció d’un mon a la vostra mida.

En el marc d’aquestes decisions, en vau haver de pendre una de molt importat: l’elaboració del treball de recerca, amb tot l’esforç i implicació que representa.

Sabreu que per tal de promocionar el nostre patrimoni i el vostre coneixement vam organitzar el Certamen de treballs de recerca, del que enguany celebrem la VI edició.

Abans de continuar voldria felicitar a tot l’alumnat en aquest context, perquè se de primera ma que us ho agafeu amb el rigor i responsabilitat necessaris per aconseguir que els vostres treballs siguin motiu d’orgull personal i de centre.

Però com bé sabeu en aquest certamen es poden presentar només els de temàtica municipal, i enguany han participat 5 alumnes.
Per tot això invito a tots els nostres joves que s’impliquen en la recerca de temàtica local, que participen del Certamen, i sobretot, que facen la cessió dels seus treballs de recerca a la nostra biblioteca perquè tothom qui vulgui, els pugue gaudir.

Per tal de valorar els treballs hem comptat amb el suport d’un equip de persones que vam formar el jurat, als que vull agrair profundament la seua participació:

CARME CABALLÉ: directora de l’institut Sòl de Riu

TOMAS CAMACHO: professor de l’institut i promotor del projecte

JOSEFA ULLDEMOLINS: mestra de l’escola Joan Baptista Serra i membre de l’equip directiu.

HERMINIA MARI: Ex-directora de l’escola Marjal de Les Cases i representant d’aquesta.

VICENT LANDETE: persona vinculada històricament amb el nostre mon educatiu, i exprofessor de l’institut

SILVIA NICOLÀS membre de l’AMPA de l’institut.

Valorar la feina feta no ha estat tasca fàcil, he de reconèixer que cadascú de vatros heu treballat temàtiques molt diferents, però el rigor que heu emprat reflecteix les ganes d’aconseguir un bon resultat: ENHORABONA.

Cal tenir en compte que tot i sabent de primera ma que hi ha treballs molt interessants, només s’han pogut presentar a aquest certamen els que tractaven algun tema relacionat amb el municipi, però faig extensiva la meva felicitació a tots i totes les alumnes de segon de batxillerat. Us demanaria un fort aplaudiment per tots ells i elles.

I ara si us sembla farem pujar a l’escenari als i les participants del certamen, per als que hem preparat un obsequi d’agraïment:

HASNAA AMAADANI per “LA CREACIÓ DE NANIKEY A TRAVÉS DE MAXICLASS” li farà entrega –  TOMAS CAMACHO membre del Jurat del Certamen.

LAIA FIBLA BOSCH I MARIA FIBLA JUAN per “A FLOR DE PELL. CREACIÓ D’UNA EMPRESA DE COSMÈTICA NATURAL” els hi farà entrega – HERMINIA MARI membre del Jurat del Certamen.

MIKEL QUERALT FIBLA per “LA COOPERATIVA, DE L’OLIVERA AL CÍTRIC” li farà entrega – SILVIA NICOLÀS membre del Jurat del Certamen.

JOSEP REVERTER SANCHO per “RUTES I ITINERARIS DEL MONTSIÀ” li farà entrega – JOAN MATAMOROS director de l’escola Joan Baptista Serra d’Alcanar.

MAR SANCHO PRADES per “UNA FAMÍLIA MENESTRAL A UN POBLE PAGÈS” li farà entrega – VICENT LANDETE membre del Jurat del Certamen.

I sense més dilació passarem a descobrir als tres guanyadors o guanyadores dels premis.

MAR SANCHO PRADES pel seu treball “Una família menestral a un poble pagès” li farà entrega Joanna Subirats, tutora de 2n de batxillerat.

En segon lloc LAIA FIBLA BOSCH I MARIA FIBLA JUAN pel seu treball “A flor de pell. Creació d’una empresa de cosmètica natural” li farà entrega Carme Caballé, directora de l’institut Sòl de Riu d’Alcanar.

I en primer lloc JOSEP REVERTER SANCHO pel seu treball “Rutes i itineraris del Montsià” li farà entrega Mari Carme Navarro regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Alcanar

I acabar dient que estic molt contenta i orgullosa de la tasca de col·laboració i treball entre les diferents institucions formatives del municipi.
Ser regidora no és una tasca fàcil, a vegades hi ha decisions i situacions que no són fàcils de resoldre, i comptar amb el suport de tots els sectors de la nostra comunitat educativa és fonamental.

A tots vatros us desitjo molta sort en el nou camí que encetareu, recordeu sempre on estan les vostres arrels, i utilitzeu el nostre suport sempre que ens necessiteu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>