Imaginem quin món volem: Dia Escolar de la No-Violència i la Pau

El dia 30 de gener es commemora la mort de Gandhi i als centres educatius es celebra el Dia Escolar de la No-violència  i la Pau.

Sempre és bo celebrar la pau, avui més que mai, només hem mirar al nostre voltant per a esgarrifar-nos. És per això que el lema que hem triat enguany és:

IMAGINEM QUIN MÓN VOLEM 

Durant aquests dies reflexionarem sobre què és la cultura de la pau i la no-violència con a resposta als conflictes, naturals, en les relacions humanes.

Aquest any es compleixen 70 anys des de que el 10 de desembre de 1948 l’Assemblea de les Nacions Unides aprovés per unanimitat la Declaració Universal de Drets Humans, en el context d’un món que descobria els horrors de la 2a Guerra Mundial.

La DUDH no és una llei d’obligat compliment, són els ideals de justícia als que hem d’aspirar, el referent per a construir un món millor per a tothom.

Als drets només els donen valor quan es perden, quan ens els prenen… com per exemple la LLIBERTAT.

Els drets humans es fonamenten en la DIGNITAT, i aquesta en aquells. Són dues cares de la mateixa moneda.

Siguem dignes de la nostra humanitat: respectem els drets dels altres i, junts, lluitem per avançar i construir un món millor.

Joana Subirats, Professora de Filosofia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>