Àlvaro Arquero finalista del Premi UPF d’Enginyeria i Matemàtica aplicada de la Universitat Pompeu Fabra

 

L’alumne de 2n de Batxillerat Àlvaro Arquero ha quedat finalista del Premi UPF en Enginyeria i Matemàtica Aplicada que convoca la Universitat Pompeu Fabra amb el seu treball ‘Machine Learning aplicat a la previsió d’emissions de la planta Alcanar-CEMEX: Una aplicació de tècniques de correlació i regressió programades amb R’

El Treball té per objectiu esbrinar la relació entre 11 paràmetres o variables que poden modificar l’emissió de pols de la fàbrica o variable independent mitjançant eines estadístiques i com a objectiu final programar un algorisme que predigui amb 11 valors, un de cada paràmetre, però diferents dels que han entrenat l’algorisme, la quantitat de pols emesa.

Per a dur a terme aquesta tasca disposem de 15000 registres amb els 12 valors i mitjançant tècniques d’intel·ligència artificial intentarem trobar la funció que expliqui de forma el més general possible els resultats.

El treball, tutoritzat per Marià Cano, ha estat finalista de 133 treballs presentats a la convocatòria i ha de ser defensat per l’autor el proper divendres 13 d’abril a l’auditori del Campus Poblenou UPF.

Molta sort i enhorabona!

 

 

 

 

Encara no hi ha comentaris.

Deixa un comentari