EXCURSIÓ A TARRAGONA

 

 

El passat dimecres dia 4 d’abril, l’alumnat de 3r d’ESO A van anar d’excursió a Tarragona, aquesta activitat va ser el resultat d’un treball que han estat realitzant durant tot el segon trimestre del curs en què han estudiat els sectors econòmics i les diferents activitats que abasten.

A partir d’unes pautes de referència, la classe repartida en grups van elaborar diferents propostes, un cop exposades als companys i valorant allò que s’oferia, es va consensuar anar a Tarragona, perquè els aspectes dels sectors econòmics que podíem conèixer eren molt diferents als de la nostra comarca, el Montsià.

Vam aprofitar per visitar el Museu Arqueològic, les restes de Tàrraco, capital de la província Citerior, declarades Patrimoni Mundial de la Humanitat per la Unesco l’any 2000: el Circ, on es feien les curses de bigues, trigues i quàdrigues (2, 3 o 4 cavalls); l’Amfitetre, a tocar de la mar Mediterrània, el Mare Nostrum, on teniu lloc les lluites de gladiadors; també vam visitar la Torre del Pretori, des d’allà dalt vam poder contemplar el complex petroquimic i el port de Tarragona que amb les seues gegantines grues és el segon port de l’Estat Espanyol en transport de mercaderies sòlides i que ha incrementat el tràfic de productes químics un 6% (1.713.643 t).

Al migdia ens vam apropar fins la Necròpoli romana, que està just al costat del centre comercial Parc Central, on vam dinar i l’alumnat va aprofitar per anar de compres…

A la tarde vam anar al Caixa Fòrum per visitar l’exposició “Experiment any 2100” Aquesta exposició es basa en l’informe The European Environtment, State and outlook 2015. Assessment of global Megatrends, de l’European Environtment Agency, mitjançant la tècnica, basada en el mètode científic, denominada prospectiva es proposen diferents prediccions raonables de quin és el futur que ens espera, a partir de 4 àmbits: socials, mediambientals i tecnològics al llarg del segle XXI. L’objectiu últim és fer-nos reflexionar per concloure que el futur està a les nostres mans. Captura 2

Nosaltres vàrem contribuir a la salut del nostre planeta utilitzant el transport públic, a més ens ha quedat prou clar que hem de reduir urgentment la utilització del plàstic … Us recomanem l’exposició!

Podeu veure els treballs dels alumnes a la web de socials.

Joana Subirats i Manel Llarch

Departament Antropològic

Institut Sòl-de-Riu, Alcanar

Encara no hi ha comentaris.

Deixa un comentari