ACTIVITAT DE LA SETMANA CULTURAL 2018: ENSENYEM EL POBLE ALS PROFESSORS

 

Per a la Setmana Cultural d’enguany vam plantejar una activitat que fos engrescadora i pràctica destinada a l’alumnat de 3r. de l’ESO. La responsabilitat de portar-la endavant va recaure en els professors de Ciències Socials: Joana Subirats i Manel Llarch. En aquesta activitat s’havien d’aplicar coneixements adquirits durant el curs present o en cursos anteriors junt amb l’aprofundiment en el coneixement de l’entorn local. Li vam dir: “Ensenyem el poble als professors.”

A més dels coneixements necessaris, en aquesta activitat s’han treballat valors com ara la responsabilitat, el treball en equip i el respecte pel patrimoni local. Els alumnes van haver de preparar els guions, acudir al lloc i esperar pacientment als successius visitants i, de vegades, fer-se’n càrrec de les explicacions que corresponien a altres companys que no havien acudit.

També vam considerar interessant el vessant que té de canvi de rols entre professors i alumnes, així com el canvi d’escenari. Tot plegat amb un format en el que els alumnes havien de posar en pràctica la feina de guia, en les variants de guia local i guia acompanyant.

Per a fer la tasca els alumnes no partien de zero, en el crèdit de síntesi de 2n. de l’ESO ja havien anat a una visita guiada pel poble i a l’aula havien treballat continguts relacionats amb el patrimoni cultural local. Després, durant el curs havien fet sortides a diferents poblacions en les que el professorat els vam fer de guies i van poder fixar-se en la manera de fer aquesta tasca.

 Finalment va arribar el dia de la posada en pràctica i va ser un èxit, amb coses a millorar, clar, però molt satisfactori per a tothom. No només vam gaudir de l’experiència professors i alumnes, sinó que també altra gent del poble que amablement va participar.

Encara no hi ha comentaris.

Deixa un comentari