Bryan Fernández guanya els Jocs Florals a les Terres de l’Ebre

 

 

Per segona vegada, l’alumne del nostre centre, Bryan Fernández, ha estat guanyador, en la categoria E, de les Terres de l’Ebre, pel seu conte: “Ahir la Mort em va Vindre a Veure”

Ahir la Mort em va vindre a veure. Però no l’esquelet que tots creiem que coneixem, sinó l’autèntica Mort; una nena de pell blanca i cabells rossos. Anava amb un vestit blanc. Tindria 14 anys com jo. La seva cara estava coberta de pigues i tenia els ulls flamejants com el foc però, a la vegada, esculpits com el guix.

Ella em tira del braç, aixecant-me del llit, i em demana ballar un vals. Abans de respondre-li, ella m’abraça i donem tres passes. Estàvem ballant!  Al moment, el vent trina com una simfonia de violins i un prat florejat sorgeix darrere les nostres passes. Roses, geranis i tulipes floreixen del prat i, de les flors, comencen a sorgir núvols de papallones.

A la llunyania es divisa una catedral i s’escolten campanades de boda recobrint tot l’horitzó. Ella m’hi entrega una aliança i diu “Si vull”. A llavora’ns torno a la realitat; tot pareixia haver sigut un somni. Però després agafo la meva mà i sento l’aliança, donant-me l’esperança de tornar-la a veure.

Està clar que Bryan Fernández té un gran talent literari. Feliciteu-lo!

 

I també a les següents alumnes que han estat les finalistes del nostre centre:

F – 1r i 2n  curs ESO: “D’esclaus a emperadors”, de Berta Raga Martínez
G – 3r i 4t curs ES: ”Doble ema”, de Katia Ortiz Fibla

Feliciteu-les!

Tomàs Camacho, Cap del departament de llengües

Encara no hi ha comentaris.

Deixa un comentari