Visita a l’exposició La deportación republicana i Xarrada d’Enric Garriga, president d’Amical Mathausen

El dijous 14 de març l’alumnat de 2n de Bat., 4t d’ESO i 1r de Bat. van visitar l’exposició La deportación republicana, coorganitzada per Amical Mathausen i l’Ajuntament d’Alcanar.

Prèviament el dissabte 9 de març es va fer la presentació del monument dedicat als deportats canareus al cementari d’Alcanar.

L’exposició és colpidora per les seues imatges i va acompanyada d’abundant documentació de la situació viscuda entre l’exili i la deportació.

Per altra banda, la xarrada realitzada per Enric Garriga president d’Amical Mathausen ens va servir per a descobrir molts aspectes d’esta realitat històrica que coneixíem massa superficialment.

Es plantejarà al nostre centre l’adhesió a la Xarxa Mai Més que implica una sèrie d’actuacions cada curs al voltant del tema. Hi ha una trobada anual d’alumnat de diferents centres per tal d’exposar alguna de les activitats realitzades i tindre una jornada de convivència.

Tothom coincidim en la necessitat de recordar aquestos lamentables episodis de la història de la humanitat per a evitar que es repetisquen i previndre i combatre ideològicament l’aparició de noves formes de feixisme.

Fotos: https://photos.app.goo.gl/JYVzhkwLh94SPDqf7

Vídeo xarrada d’Enric Garriga:

https://youtu.be/y50KLjxR_YM

Tomàs Camacho

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>