Aula d’acollida

Tutora: Sefa Reverter Nolla

L’aula d’acollida és l’espai a través del qual l’Institut rep i -com el propi nom indica- acull els alumnes que arriben al centre procedents d’altres països fora de Catalunya.

Està formada per un ampli conjunt de recursos, humans i materials, destinats exclusivament a facilitar la comprensió mínima immediata de la llengua vehicular de l’institut, el català, als alumnes nouvinguts i, alhora, a donar-los el caliu que mereixen, després del periple viscut.

Un lloc on podran compartir les seues vivències amb nois i noies que han viscut experiències semblants i que els ajudaran a integrar-se amb normalitat en el nou medi que els acull.

És un lloc de pas, on restaran només el temps imprescindible per poder-se incorporar a l’aula ordinària en bones condicions. Un temps que s’adaptarà a les necessitats individuals de cada alumne, però que és desitjable que sigui breu, amè i profitós.

En el marc de la pàgina web de l’insititut, hem volgut reflectir l’esperit de l’aula d’acollida i hem obert aquest espai que, amb el mateix nom, té la pretensió de ser un forum de debat obert a tota la comunitat educativa però, sobretot, als alumnes, els autèntics protagonistes d’aquesta gran aventura que és l’educació.

Esperem que hi deixeu constància dels vostres desitjos i de les vostres pors, que ens expliqueu com viviu o com heu viscut el pas per l’institut; que ens digueu què us n’agrada i què en podem millorar; que ens doneu la vostra visió del món i que ens digueu què teniu previst de fer per fer-lo més habitable.

L’aula d’acollida vol conèixer la vostra veu; feu-la sentir!